Δύο νέες κυκλοφορίες στις Ακυβέρνητες Πολιτείες

tumblr_mus4qrzXr31rokisqo1_400Δύο νέες εκδόσεις, από σήμερα διαθέσιμες, στο συνεργατικό βιβλιοπωλείο Ακυβέρνητες Πολιτείες*

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Nowa Kulturaunnamed
το νέο βιβλίο του Νάννι Μπαλεστρίνι
“Καρμπονία, ήμασταν όλοι κομμουνιστές”,
σελ.74, τιμή με ΦΠΑ 5,32 ευρώ, διάθεση λιανική-χονδρική

“Εδώ είμαστε ή εμείς ή αυτοί κι έτσι το ζήτημα είναι ποιός νικάει και ποιός χάνει είναι όπως σε όλους τους πολέμους η πλευρά που νικάει είναι αυτή που αγωνίζεται πιο σκληρά που φτάνει στα ακρα που χρησιμοποιεί ότι μέσα έχει”
από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Στάσει Εκπίπτοντες
το νέο βιβλίο του Eduardo Colombo
“Η βούληση του λαού
Δημοκρατία και αναρχία”,
σελ.160, τιμή με ΦΠΑ 10,65 ευρώ, διάθεση λιανική-χονδρική

“Η νεοφιλελεύθερη στιβάδα, αυτοπαρουσιάζεται ως το αναμφίλεκτο πλαίσιο της δυτικής δημοκρατίας μετά το τέλος των ολοκληρωτισμών. Όταν ανακινεί κανείς το κοινωνικό ζήτημα, όταν σκέφτεται ότι η επανάσταση δεν είναι απλώς ένα ιστορικό γεγονός, αλλά μια αναγκαία στιγμή στο δρόμο για έναν εις 888888888βάθος μετασχηματισμό της ιεραρχικής κοινωνίας, γίνεται αμέσως θιασώτης των Γκούλαγκ που δελεάζεται απ’ τον ολοκληρωτισμό, οπαδός του αστυνομικού κράτους του 20ού αιώνα, έως καθυστερημένος ιακωβινο-μαρξιστής που δεν καταλαβαίνει τι είναι”.
(Eduardo Colombo)

“Αυτό είναι το σύγχρονο κοινωνικο-ιστορικό πλαίσιο στο οποίο ο συγγραφέας με την παρούσα σπονδυλωτή συλλογή κειμένων επιχειρεί μια εις βάθος αναζήτηση των θεμελιακών του χαρακτηριστικών. Δεν εστιάζει σε μια απλή καταγραφή γεγονότων και σπουδαίων επαναστατικών συμβάντων αλλά στη διαύγαση της σημασίας εκείνων των καθοριστικών στιγμών όπου ανιχνεύεται η καπήλευση, από πλευράς των κυρίαρχων, των πράξεων και των εννοιών που έφερε στο ιστορικό προσκήνιο η “εισβολή” των μαζών. Η βούληση του λαού καθόρισε το σύγχρονο, μόνιμα ανασφαλές, κοινωνικό-πολιτικό καθεστώς που λέγεται Κράτος και αναφέρεται ως δημοκρατία.
Μια αναζήτηση που αναδεικνύει την παράλληλη ιστορική πορεία της αναρχίας με τη δημοκρατία, αλλά και τις διαφορές τους, έχοντας και οι δύο μια βασική και κοινή ιστορική συνισταμένη: Την πάση θυσία απόκρυψη της υπεξαίρεσης της εξουσίας από πλευράς των ελίτ, με τίμημα για τη μεν αναρχία τη διαρκή συκοφάντησή της ως κατάσταση χαοτικής ανομίας που ρέπει συνεχώς προς τη βία, για τη δε δημοκρατία, την ταύτισή της με το Κράτος και τις εκλογές και τη διαρκή συκοφάντηση του λαϊκού παράγοντα -της πηγής της εξουσίας- ως ενός, εν δυνάμει και ενστικτωδώς, βίαιου όχλου που καιροφυλαχτεί να λιντσάρει και να καταστρέψει.”
από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

*Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες είναι μια νέα προσπάθεια στον χώρο του βιβλίου, των εντύπων και των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Είναι μια προσπάθεια βγαλμένη από την αναγκαιότητα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *