Εξοργιστικές οι δηλώσεις που προέδρου του ΣΕΒ

 Είναι τουλάχιστον εξοργιστικές οι δηλώσεις που προέδρου του ΣΕΒ που υπάρχουν σε όλες τις εφημερίδες. Ο ΣΕΒ το πιο πιστό δεκανίκι της Μνημονιακής κυβέρνησης του ΓΑΠ-Τσολάκογλου δεν φτάνει που θέλει να γονατίσει τελείως την εργατική τάξη, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε δούλους που θα εργάζονται όσο και όποτε θέλει η επιχείρηση και να πληρώνονται όσο θέλει η επιχείρηση δεν διστάζει να προκαλεί και τον κόσμο της δουλειάς:

«Ο Δ. Δασκαλόπουλος προέβλεψε ότι “αν επικρατήσουν οι ποικιλώνυμες δυνάμεις της αντίδρασης, με την περικεφαλαία του υπερπατριωτισμού και την προβιά του αντικαπιταλισμού, η Ελλάδα θα καταντήσει μια υποβαθμισμένη τριτοκοσμική χώρα της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Κι ο λαός μας θα υποστεί συνέπειες τέτοιες, που θα κάνουν την τωρινή σκληρή εποχή του Μνημονίου να μοιάζει με παράδεισο”», διαβάζουμε σε φυλλάδα.

Και ποιος τα λέει αυτά; Ενας τύπος γνήσιος εκφραστής του παρασιτικού χρηματοπιστικού κεφαλαίου. (Υπήρξε ιδιοκτήτης της Vivartia, του μεγαλύτερου ομίλου τροφίμων στην Ελλάδα, την οποία πούλησε στη MIG και τα κεφάλαια του τα τζογάρει στα διάφορα κερδοσκοπικά funds, τα οποία υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις). Και οι δουλειές του πάνε μια χαρά στο σημείο μάλιστα που αγοράζει πίνακα ζωγραφικής 1,5 εκατ. Ευρώ (!!!) για να διακοσμεί το γραφείο του.

Αυτός, λοιπόν και η τάξη του στο όνομα του Μνημονίου στραγγίζουν τον ελληνικό λαό για να βλέπουν τα θησαυροφυλάκια τους να φουσκώνουν όλο και περισσότερο. Χαρακτηριστικό το χθεσινό δημοσίευμα του Γιάννη Παντελάκη στην «Ελευθεροτυπία»:

«Μεγάλο βρετανικό μεσιτικό γραφείο αποκαλύπτει πως αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Ελληνες οι οποίοι αγοράζουν πολυτελείς κατοικίες ή διαμερίσματα στο Λονδίνο, αξίας μεγαλύτερης του ενός εκατομμυρίου ευρώ το καθένα (…) Η είδηση έρχεται να προστεθεί σε μια πρόσφατη αποκάλυψη του γερμανικού Spiegel, η οποία ανέβαζε τις καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες σε περίπου 600 δισεκατομμύρια ευρώ! (…) Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν έναν τεράστιο πλούτο ο οποίος βρίσκεται στα χέρια κάποιων ανθρώπων και ο οποίος προφανώς παραμένει αφορολόγητος (…) Οι ελληνικές κυβερνήσεις, σχεδόν διαχρονικά, απέφευγαν ν’ αγγίξουν αυτόν το σωρευμένο πλούτο – και όλοι μπορούμε να φανταστούμε γιατί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *