Την Παρασκευή 14/2 στις 9:00 μ.μ. η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλει την ταινία του Rodrigo Pia, “Ιδιωτική Ζώνη” (La Zona)

unnamedΣτον χώρο της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας (Λασκαρίδου 134)

Υπόθεση: Στην πόλη του Μεξικού οι γειτονιές της φτώχειας και της εξαθλίωσης καταλαμβάνουν μια τεράστια έκταση. Δίπλα ή και ανάμεσα σ’ αυτές φυτρώνουν συχνά νησίδες ευκατάστατων συνοικιών. Για να προστατευτούν από τη φτώχεια που τις περιβάλει και τις απειλεί, οι συνοικίες αυτές (με τις πολυτελείς μονοκατοικίες τους, τα πάρκα τους και τους μεγάλους δρόμους) προστατεύονται με τείχη, συρματοπλέγματα, κάμερες και οπλισμένους φύλακες. Η απόλυτη φτώχεια συνυπάρχει, δίπλα – δίπλα, με την προκλιτική χλιδή. Η συνύπαρξη δεν είναι αρμονική. Υπάρχει μια αδιάκοπη ένταση, ένας άσβεστος φθόνος των φτωχών και ένας συνεχής φόβος των πλουσίων. Και ένα τυχαίο γεγονός, πχ. μια καταιγίδα, μπορεί να δώσει την ευκαιρία στον κόσμο της φτώχειας, να εισβάλει στον κόσμο του πλούτου.

Η ταινία “Ιδιωτική ζώνη” (“La zona”) του Ροντρίγο Πλα αφηγείται κάτι τέτοιο. Τρία παιδιά βρίσκουν την ευκαιρία να εισβάλουν στην πλούσια συνοικία για να κλέψουν. Τα πράγματα όμως δεν είναι απλά. Οι πλούσιοι είναι οπλισμένοι και… έχουν συνεχώς τον νόμο στα χέρια τους.

18910345

Μια εφιαλτική αφήγηση για το παρόν και το μέλλον των σύγχρονων πόλεων, όπου οπλισμένες συμμορίες πλουσίων αφανίζουν ό,τι και όποιον απειλεί την άνεσή τους.

Πόσο μακρινό

και απίθανο

μας φαίνεται αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *