Κάλεσμα-Ανακοίνωση από “Ενεργοί-Ανεργοι”

image002

Οι «ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ», χαιρετίζουμε τη δικαίωση του συναδέλφου μας, άνεργου οικοδόμου, που έπειτα από προσφυγή στον ΟΑΕΔ Κηφισιάς, επέκτεινε όπως δικαιούταν το χρόνο καταβολής του επιδόματος ανεργίας σε 12 μήνες. Ανοίγει έτσι το δρόμο για τη χορήγηση επιδόματος σε εκατοντάδες συναδέλφους οικοδόμους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Με βάση το Ν. 1545/85 άρθρο 46 και Ν. 1892/90 άρθρο 37 παρ. 3, και την εγκύκλιο Β140640/25.10.2012 του ΟΑΕΔ, οι επιδοτούμενοι άνεργοι οικοδόμοι που έχουν συμπληρωμένα 4.050 ένσημα και 100 ημερομίσθια τους τελευταίους 14 μήνες, ανεξαρτήτως άλλων προϋποθέσεων, δικαιούνται επίδομα ανεργίας για 1 χρόνο.

Ενημερώνουμε και καλούμε όλους όσοι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση να απευθυνθούν στα γραφεία του ΟΑΕΔ, με την κάρτα ανεργίας και το βιβλιάριο ενσήμων, απαιτώντας να κάνουν χρήση του δικαιώματος επιδότησης για 1 χρόνο, κάνοντας αίτηση τροποποίησης και καταθέτοντας για προσμέτρηση τα 4050 ένσημα που χρειάζονται.

Γνωρίζουμε ότι το πενιχρό επίδομα ανεργίας δεν είναι η λύση στο σκοτάδι της ανεργίας. Για αυτό και δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρεπή ζωή. Παράλληλα, στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο στις διεκδικήσεις για μέτρα άμεσης ανακούφισης, οργανωνόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *