Εσωτερικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

image002Για «εσωκομματικό πόλεμο» κάνει λόγο το βίντεο που παραθέτουμε –από την τηλεόραση του Σκάι- και αναφέρετε στις απόψεις του Π. Λαφαζάνη και τις Αριστερής πλατφόρμας κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρακάτω απόσπασμα από την τοποθέτηση του Στάθη Κουβελάκη, στελέχους της Αριστερής Πλατφόρμας:

Το ερώτημα στο οποίο πρέπει επιτέλους να απαντήσουμε με ένα καθαρό τρόπο είναι το εξής. Είναι για μας το ευρώ το απόλυτο όριο της πολιτικής μας; Αν είναι έτσι, αν έχουμε δεσμευτεί προκαταβολικά ότι υπάρχει μια γραμμή που δεν πρόκειται να διαβούμε, τότε ο αντίπαλος μας έχει στο χέρι του και ο εκβιασμός του μοιραία θα περάσει. Αν δεν είναι έτσι, και αυτό βεβαίως εννοούμε όταν στα συνεδριακά μας κείμενα λέμε ότι δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς και δεν θα διστάσουμε μα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που είναι στη διάθεσή μας, τότε πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στο ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι καταστροφή και ότι τα προβλήματα που ασφαλώς θα δημιουργήσει είναι αντιμετωπίσιμα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο, με συγκεκριμένες επεξεργασίες και προτάσεις, που θα περιλαμβάνει και αυτό το σενάριο έστω και ως ένα ενδεχόμενο ανάμεσα σε άλλα που ανοίγει η προοπτική αριστερής κυβέρνησης και ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *