Εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ

6767Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαμορφώθηκε από την υπόσχεση των (σοσιαλιστικών) παραδείσων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την αυτονόητη επιθυμία του κόσμου να δραπετεύσει από την κόλαση που δημιούργησε η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Με πιο απλά λόγια, τα κόμματα της συγκυβέρνησης (η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ) υιοθέτησαν και επέβαλαν με προτεσταντική ευλάβεια μια σκληρή (και άδικη για τους πολλούς) πολιτική, η οποία όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά αντίθετα οδήγησε την οικονομία και την κοινωνία της χώρας στο αδιέξοδο.

Οι αριθμοί που περιγράφουν την καταστροφή που προκάλεσαν οι πολιτικές της συγκυβέρνησης είναι αποκαλυπτικοί:

● 25%: Τόσο έχει συρρικνωθεί η ελληνική οικονομία από τα μέσα του 2008 έως σήμερα.

● 25,8%: Το ποσοστό των Ελλήνων που είναι χωρίς δουλειά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει 1,2 εκατομμύρια άνεργοι, με την τελευταία καταγραφή να είναι τον Οκτώβριο.

● Τρίτη θέση: Είναι η θέση που κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, με τον περισσότερο πληθυσμό να βρίσκεται υπό τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την Eurostat.

● 23,1%: Πάντα σύμφωνα με την Eurostat είναι το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν στο όριο της φτώχειας κατά το 2013.

● 33,5% ή 77 δισ. ευρώ: Είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και έχουν καθυστερήσει την καταβολή μιας δόσης για 90 ημέρες και πλέον.

● 70 δισ. ευρώ: Η αξία των εκροών από τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία πέντε χρόνια.

● 83,9%: Το ποσοστό της πτώσης του χρηματιστηρίου από το 2008 έως σήμερα.

● 1 στους 4: Αναφορά στο κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το 2008, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει πως είναι συνολικά 230.000 επιχειρήσεις.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι το χρέος της χώρας πριν μπει στην περιπέτεια των μνημονίων ήταν 123% του ΑΕΠ και σήμερα μετά από όλη αυτήν την λαίλαπα έχει εκτιναχτεί στο 175%, συμπληρώνεται η εικόνα της αποτυχημένης πολιτικής που η κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος ακολούθησαν επιμένοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Η ειρωνεία για τους κύριους Σαμαρά και Βενιζέλο είναι πως έφτασαν σ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ακριβώς τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ενός «άλλου δρόμου». Αυτήν την διαφορετική αντίληψη για τη διαχείριση της κρίσης περιγράφουν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ποσοτική χαλάρωση που ανακοινώθηκαν συμπτωματικά λίγο πριν τις ελληνικές εκλογές.

Το εκλογικό αποτέλεσμα κρίθηκε από την απόφαση του ελληνικού λαού να αμφισβητήσει τον μονόδρομο της καταστροφής που του υποδείκνυαν – κουνώντας του μάλιστα το δάκτυλο – μέχρι την τελευταία στιγμή τα κόμματα που συγκυβέρνησαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας από το 2012 καταφέρει να εμφανιστεί ως η πολιτική δύναμη που μπορεί να προσφέρει μια εναλλακτική, ήταν φυσικό να επωφεληθεί από την κατάρρευση των κομμάτων της συγκυβέρνησης…

Απ’ αυτό το σημείο ακριβώς αρχίζει η αναμέτρηση του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα…

Πηγή: Δημήτρης Μηλάκας – “Ποντίκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *