Αμνησία έπαθαν οι Γερμανοί για τις αποζημιώσεις

kotzias-steinmeierΝέα ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας σήμερα (Τετάρτη) για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, μετά την κατηγορηματική απόρριψη των διεκδικήσεων της Αθήνας από την κυβέρνηση Μέρκελ. Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπ.Εξ. υποστήριξε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε ούτε στη συνάντηση Κοτζιά- Σταϊνμάγιερ τον Φεβρουάριο για να διαψευστεί άμεσα από την Αθήνα.

«Το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων ετέθη κατά την επίσκεψη του Υπ. Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο Βερολίνο, στις 10 Φεβρουαρίου 2015, τόσο στην κοινή συνέντευξη Τύπου όσο και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών»,  δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι ο κ. Κοτζιάς είχε προτείνει στον Γερμανό ομόλογό του τη σύσταση κοινής Ελληνογερμανικής Επιτροπής σοφών που θα εξετάσει όλες τις πλευρές του ζητήματος.

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου/ Πηγή euronews

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Sawsan Chebli, είχε υποστηρίξει ότι, εξ όσων γνωρίζει, το θέμα δεν συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν πρόσφατης συνάντησης των δύο Υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο, δήλωση που κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή του εκπροσώπου της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, αλλά και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αλλά και του εκπροσώπου της ΚΟ των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ.

«Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί», διακήρυξε ο Μίχελμπαχ, υποστηρίζοντας ότι «το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του ’50».

Εφημερίδα των Συντακτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *