Προκλητική χρηματοδότηση Βενιζέλου: Πώς ένα κόμμα του 5% παίρνει περισσότερα χρήματα από όλα τα άλλα

eyaggelos_venizelosΠοιο κόμμα θα πάρει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση εν όψει των επικείμενων εκλογών; Η λογική θα έλεγε ότι η Νέα Δημοκρατία, ως πρώτο κόμμα στις εκλογές του 2012, θα απολάμβανε τη μερίδα του λέοντος από την κρατική χρηματοδότηση, με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ και πιο πίσω όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Η λογική, όμως, δε χωράει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Έτσι, το κόμμα που θα πάρει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση είναι τελικά… το ΠΑΣΟΚ! Ένα ΠΑΣΟΚ που στις τελευταίες εκλογές πήρε 12%, ενώ στις επόμενες (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θα πέσει σε μονοψήφιο νούμερο – όσα χρήματα κι αν πάρει.

Πώς γίνεται αυτό; Με μία (ακόμα) αλχημεία: Η απόφαση της αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής προβλέπει ότι από τα 7 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν συνολικά στα κοινοβουλευτικά κόμματα, το 50% θα διατεθεί με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009 (!), το 10% με βάση τις βουλευτικές του 2012, ενώ το υπόλοιπο 40% θα διατεθεί μετά τις ευρωεκλογές με βάση το αποτέλεσμά τους.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της αλχημείας, δείτε πώς θα διαμορφωθεί η χρηματοδότηση των κομμάτων, σύμφωνα με υπολογισμούς του enet.gr:

image002

Πηγή: “Κουτί της Πανδώρας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *