Συμβολικά κατάληψη στα γραφεία Καστανίδη (Βίντεο)

Συμβολική κατάληψη, στα γραφεία του υπουργού Δικαιοσύνης, Καστανίδη, έκανε ομάδα νεαρών –τα τηλεοπτικά κανάλια τους ονομάζουν αντιεξουσιαστές- με στόχο να κάνουν ενημερωτική παρέμβαση για την μεθόδευση που ακολουθήθηκε και οδήγησε στην επαναπροφυλάκιση των Κορτέση, Νικητόπουλο, Σταθόπουλο, ατόμων που η ασφάλεια τους κατηγορεί ότι συμμετείχαν στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται 9 άτομα προσήχθησαν από τους μπάτσους στην ασφάλεια χωρίς να είναι γνωστή η περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης

Απ’ το Indymedia αντιγράφουμε

Κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Χάρη Καστανίδη

Σήμερα 1/6/11 επιλέξαμε να προχωρήσουμε σε κατάληψη του πολιτικού γραφείου του υπουργού δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη για να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους αναρχικού συντρόφους Σαράντο Νικητόπουλο, Βαγγέλη Σταθόπουλο και Χριστόφορο Κορτέση που αναμένουν την απόφαση του συμβουλίου εφετών στην Αθήνα μετά απο την πρωτοφανή δικαστική μεθόδευση επαναπροφυλάκισής τους στα πλαίσια της υπόθεσης του επαναστατικού αγώνα. Κάτω τα ξερά σας από τους συντρόφους μας.

Όταν μπήκαμε στο χώρο είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αντίδραση των τσουτσεκιών που εργαζόταν στο γραφείο καθώς διατείνονταν πως καταπατούσαμε την ιερότητα του χώρου εργασίας τους καθώς ήταν ιδιωτικός και όχι δημόσιος. Οι μπάτσοι κατέφτασαν στο σημείο μετά από τηλεφώνημα ενός φρουρού ασφαλίτη. Μια εργαζόμενη φώναζε να μας μαζέψουν και πως η ίδια είχε σκοπό να μας μυνήσει για εξύβριση. Είχε προηγηθεί περιστατικό κατα το οποίο ένας από εμάς έβγαλε το κεφάλι για να δεί τα 25 δικάβαλα ΔΙΑΣ, τις δύο διμοιρίες, τους ασφαλίτες, τα ΟΠΚίτικα και το μαύρο τζιπάκι της αντιτρομοκρατικής που κατέφταναν και η εν λόγω εργαζόμενη του είπε πως μπορεί να πέσει για να αυτοκτονήσει. Οι βρισιές που εισέπραξε στάθηκαν αφορμή για να μας απειλήσει με αυτό τον τρόπο.

Προσήγαγαν 9 από εμάς που ήμασταν πάνω και μας μετέφεραν στη ΓΑΔΘ απ’όπυ αφεθήκαμε χωρίς κατηγορίες. Τα άλλα 15 άτομα που ήταν κάτω μοιράζοντας κείμενα, πετώντας τρικάκια και κρατώντας ένα πανώ περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις των μπάτσων. Τους ειπώθηκε πως αν θέλουν να προσαγάγουν κόσμο πρέπει να μας πάρουν όλους. Αυτοί βέβαια ήθελαν να μας απομακρύνουν καί από το δημόσιο χώρο του πεζοδρομίου. Στο σημείο κατέφτασαν αμέσως και δημοσιογράφοι με κάμερες.


Από τα άτομα που πήρανε μέρος στη δράση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *