Πολεμική Αεροπορία: Λιποθύμησε νεοσύλλεκτος μετά από καψόνι…

αεροποριαΌπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, “πρότυπο κέντρο ανομίας” αποτελεί η 124 ΠΒΕ της Πολεμικής Αεροπορίας:
Διακλαδικότητα, «πρότυπο κέντρο» για τις Ένοπλες Δυνάμεις και στρατιωτικοποίηση, αυτή είναι η πραγματικότητα στην 124ΠΒΕ της ΠΑ. Αυστηρή εκπαίδευση, κουραστικό και εξαντλητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει η βασική εκπαίδευση στη Τρίπολη και ειδικά το τελευταίο καιρό η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Ήδη από τις πρώτες μέρες κατάταξης της Σειράς Νοεμβρίου, τα πρώτα κρούσματα εξάντλησης των νεοσύλλεκτων έχουν γίνει εμφανή.
Στην Ελλάδα των περικοπών και της καπιταλιστικής κρίσης, οι μειώσεις έχουν «χτυπήσει τη πόρτα» των στρατοπέδων, ακόμα και της Τρίπολης. Οι μειωμένες μερίδες ακόμη και στο πρωινό, η αυστηρή εκπαίδευση ολοκληρώνουν το σκηνικό της σκληρής καθημερινότητας, που είχε και σαν αποτέλεσμα την χθεσινή λιποθυμία ενός νεοσύλλεκτου. Δεν είναι τυχαίο βέβαια και έχει να κάνει με όλα τα παραπάνω, ότι μεγάλο κομμάτι των νεοσύλλεκτων καταλήγει στα ιατρεία.
 Και φυσικά την ώρα που η διοίκηση της 124 ΠΒΕ αρνείται την απαραίτητη σίτιση των στρατευμένων δίνουν δις ευρώ στο ΝΑΤΟ και η μία άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας συχνά με αποστολή αεροσκαφών-πληρωμάτων-προσωπικού υποστήριξης στο εξωτερικό, είτε με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ είτε με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ, διαδέχεται η μια την άλλη.
Στα πλαίσια της στρατιωτικοποίησης όμως περιλαμβάνεται και το καψόνι, ατομικό και συλλογικό. Τα τελευταία χρόνια στη Τρίπολη έχει γίνει καθεστώς! Βέβαια στην 124 ΠΒΕ θα συναντήσει κανείς και μεθόδους παλιάς κοπής, ατομικό παράπτωμα συλλογικό καψόνι, τζόκει στην ανάταση και επιτόπιο, τρέξιμο γύρω-γύρω από τη Μοίρα κλπ που όχι μονό δεν προβλέπονται αλλά θυμίζουν και άλλες εποχές.
Συγκεκριμένα προχθές Επισμηνίας  έβγαλε εναν ολόκληρο θάλαμο για καψόνι στη λογική της «συμμόρφωσης» όχι μόνο όσων υπέστησαν τη βαναυσότητα του αλλά και των νεοσύλλεκτων του Στρατού Ξηράς που παρακολουθούσαν το καψόνι λαμβάνοντας το μήνυμα «καθήστε καλά γιατί θα πάθετε τα ίδια»!.
 Αλήθεια τι έχει να πεί για όλα αυτά ο Μοίραρχος Επισμηναγός Κ.Σμουδιάνης,που γίνονται όλα αυτά ερήμην του;
Ας παραδεχθεί η ηγεσία των ΕΔ οτι η ιδέα του «πρότυπου κέντρου» απέτυχε εδώ και πολύ καιρό και «βασιλεύει» μόνο η ανομία χωρίς κανένας να νοιάζεται για τις συνθήκες της βασικής εκπαίδευσης.
Ο Α/ΓΕΑ Ευγ.Τουρνάς, ας «μαζέψει»  τους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς της ΠΑ που λειτουργούν κατά το δοκούν, αλλά και ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ Ταξίαρχος Ι.Πουλόπουλος ας πάρει θέση. Ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος θεωρεί ότι πρέπει να πάρει θέση για το Διακλαδικό Κέντρο που ο ίδιος δημιούργησε; 

 

Οι νεοσύλλεκτοι σμηνίτες πρέπει να σταματήσουν να ανέχονται τέτοιες καταστάσεις, να αρνηθούν την εκτέλεση παράνομων διαταγών και ας βγουν παραπονούμενοι υπερασπιζόμενοι τα  δικαιώματα του φαντάρου με στολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *