“Τα καταραμένα τέκνα του διαβόλου” και τα θεόπνευστα τροπάρια του δεσπότη Αμβρόσιου

1Αν υπήρχε βλακόμετρο οι επιδώσεις του θα χτυπούσαν κορυφή. Αν η μισαλοδοξία, ο σκοταδισμός και η χριστεμπορία είχαν μετρίσιμο μέγεθος τότε σίγουρα θα κατείχε τα πρωτεία. Αν ζούσε σε θρησκόληπτες κοινωνίες αναμφισβήτητα θα ήταν ο ηγέτης τους. Κι αν βίωνε σε ένα στοιχειωδώς πολιτισμένο κράτος όχι απλώς θα εισέπραττε την απαξίωση τις τεράστιας πλειοψηφίας του κόσμου αλλά από την ιεραρχία του θρησκευτικού δόγματος το οποίο υποτίθεται διακονεί θα είχε αποβληθεί από τους κόλπους της,

Ο λόγος για τον δεσπότη Καλαβρύτων και την Αιγιαλείας, Αμβρόσιο, κατά κόσμο Αθανάσιο Λένη. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που κάνοντας «ανάλυση της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης» του τόπου μας απευθυνόταν προς το «χριστεπώνυμο ποίμνιο της εκκλησίας» με το παρακάτω θεόπνευστο τροπάρι: «Θα επιτρέψουμε, λοιπόν, στους αριστερούς και άθεους να μας ξαναγυρίσουν στα χρόνια του εθνικού διχασμού και του εμφυλίου πολέμου, δηλ. του συμμοριτοπολέμου; Θα ξαναγυρίσουμε άραγε στα θλιβερά εκείνα χρόνια, όταν το τραγούδι που κυριαρχούσε στις γειτονιές ήταν το «αδελφός τον αδελφό να σκοτώνει; Σκεφθείτε και ενεργήστε. Η ευθύνη είναι επάνω σας».

Και πάντα σύμφωνα με τον ίδιο αυτοί που πρωτοστατούν στην δημιουργία αυτού του κλίματος «είναι τέκνα του Διαβόλου, είναι καταραμένοι!», -όπως διαβάζουμε στο άρθρο του Χρήστου Κάτσικα στην σημερινή εφημερίδα των Συντακτών- με μπροστάρη τον υπουργό της Παιδείας Νίκο Φίλη.

Μάλιστα. Ψάξαμε, λοιπόν, τις δικές μας «γραφές» -τους ιστότοπους μας δηλαδή- για να επιβεβαιώσουμε τα λεγόμενα του Αμβρόσιου και να μην τον κατηγορήσουμε άδικα, «αμαρτάνοντας» για άλλη μια φορά.
Προηγουμένως ας θυμηθούμε πώς αποκαλούνται αναμεταξύ τους στην “Ιερά” Σύνοδο οι δεσποτάδες πριν δούμε τα «ευρήματα» μας.

Αρχικά μαθαίνουμε ότι o μισάνθρωπος δημόσιος υπάλληλος, Αθανάσιος Λενής αφιέρωσε τα «νιάτα του στον Χριστό» με το να χειρίζεται τον βούρδουλα της εξουσίας την εποχή που ήταν χωροφύλακας, και γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή για να καταλήξει χαϊδεμένο παιδί της χούντας του Παπαδόπουλου.

2Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ένα πρωτοσέλιδο κείμενο που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Χριστιανική Δημοκρατία» του Νίκου Ψαρουδάκη. Εκεί υπήρχε ένα άρθρο καταπέλτης για τον δεσπότη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.
Είχε τίτλο «Μητροπολίτης ασπάζεται βασανιστές» και περιέγραφε τον θαυμασμό που είχε ο Αμβρόσιος στους βασανιστές του ΕΑΤ-ΕΣΑ κατά την περίοδο της Απριλιανής δικτατορίας.Επίσης να τονίσουμε ότι την αγάπη του για τον «θεάνθρωπο» την δείχνει με κάθε τρόπο, ακολουθώντας κατά γράμμα τις «εντολές του». Το διαπιστώνουμε στα κηρύγματα του, όταν μας λέει ότι «Οι μουσουλμάνοι εξ ορισμού είναι εγκληματίες και σε καιρό ειρήνης» και το επιβεβαιώνουμε με το παρακάτω απόσπασμα κηρύγματος του χριστιανού “ποιμενάρχη” από τον άμβωνα του ιστότοπου του:Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας! …

Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περιθωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!…

Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! .. Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!

32184_436168229792534_26833951_nΝα μην παραλείψουμε επίσης να αναφέρουμε ότι εκτός από τον Χριστό στον οποίο πρόσφερε “τα νιάτα και την αγάπη του”, ο δεσπότης Αμβρόσιος τα ίδια αισθήματα διακατέχεται ως προς τα μέλη της ναζιστική συμμορίας της Χ.Α, που μπορεί να είναι η “γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πολίτη»” καθώς και τον βασανιστή της χούντας Ντερντιλή τον οποίο θαυμάζει. (Τον έχει αποκαλέσει «πρότυπο γενεών», «Σωκράτη» και«Κολοκοτρώνη»)

Ο δεσπότης αυτός όσο καλά τα πηγαίνει στις αγιασμένες μπίζνες του άλλο τόσο αιχμηρούς είναι στα “εμπνευσμένα” αριστουργηματικά τροπάρια που κατασκευάζει όπως αυτό που ζητούσε να αφοριστεί το “κυριαρχημένο από τον διάολο υποκείμενο” που λέγεται Διαμαντόπουλος (Εννοώντας τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ), ένα δείγμα κι αυτό, κατά τον δεσπότη, ότι «η Ελλάδα μας με αργά μεν, πλην όμως σταθερά, βήματα απομακρύνεται από τον δρόμο του Θεoύ και προσεγγίζει στο Κράτος του Διαβόλου»

Η ευρυμάθεια του συγκεκριμένου αρχιρασοφόρου φτάνει στο σημείο εκτός από να κηρύττει τον λόγο του “θεού” του να μας κάνει και ιστορικά μαθήματα του τύπου: “Στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Βλασίας Καλαβρύτων, στις 23 Ιουλίου του έτους 1948 έγινε μια σκληρή μάχη! Ήταν η περίοδος του συμμοριτοπόλεμου. (Σήμερα την λέγουν «περίοδο του εμφύλιου») Ήταν τότε που η Ελλάδα αγωνιζόταν για την εθνική της αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.
Κάποιοι –οι συμμορίτες- κινούμενοι από εξωτερικούς παράγοντες, ήθελαν να προσδέσουν την Ελλάδα στο άρμα της Μόσχας, στο ανατολικό μπλοκ! Είχαν συστήσει την «Κυβέρνηση των Βουνών»! Και σήκωσαν τα όπλα κατά της Πατρίδας.. Σύνθημά τους και τραγούδι τους ήταν το «αδερφός τον αδερφό να σκοτώνει»!….”.

Μετά απ’ αυτά άντε να μην θυμηθείς το αναρχικό σύνθημα που λέει: “Οταν ο τελευταίος μπάτσος κρεμαστεί από τα έντερα του τελευταίου παπά, τότε ο λαός θα ευτυχήσει”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *