Προσφυγικό/συγκέντρωση

prosfyges_0_2ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

                          Να γκρεμιστεί τώρα ο φράχτης στον Έβρο

Η τραγωδία χιλιάδων προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, επιδεινώνεται καθημερινά καθώς στις κακουχίες προστίθεται και ο χειμώνας. Τα κύματα προσφύγων θα πυκνώνουν, όσο δεν τερματίζονται οι πόλεμοι που οργανώνουν οι ιμπεριαλιστές προκειμένου να ελέγξουν τις ζώνες επιρροής, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και να ξεπεράσουν την κρίση του καπιταλισμού. Οι πρωθυπουργοί των χωρών της ΕΕ σε διαδοχικές Συνόδους Κορυφής αποφάσισαν μέτρα που θα προσθέσουν ακόμα περισσότερους νεκρούς στα σύνορα, αύξηση των κινδύνων και της ταλαιπωρίας των προσφύγων καθώς και ένταση της εκμετάλλευσης τους από όσους κερδοσκοπούν πάνω στο δράμα τους. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Η έλλειψη από μεριάς του κράτους επαρκών μέτρων στήριξης για στέγαση, περίθαλψη, σίτιση, μετακίνηση  είναι τραγική. Οι εφοπλιστές, τα κυκλώματα των διακινητών και οι επιτήδειοι κερδοσκοπούν πάνω στην ανάγκη τους. Παρακράτος, πολιτικό κατεστημένο και φασίστες της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται την κατάσταση που δημιουργείται στις περιοχές που ωθούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, προκειμένου να καλλιεργήσουν τις ξενοφοβικές, ρατσιστικές ιδέες τους.Την ίδια στιγμή στην Ε.Ε. έχουν υψωθεί φράχτες στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου, στην Ουγγαρία αλλά και στον Έβρο. Η Ε.Ε. δεν επιτρέπει νόμιμες και ασφαλείς διαδρομές των προσφύγων και την ίδια ώρα διαπραγματεύεται την κατανομή ενός μέρους τους στις χώρες μέλη της, στο βαθμό που θα φτάσουν εκεί, αν δεν πνιγούν, δεν κομματιαστούν από νάρκες και φράχτες, δεν πεθάνουν από την πείνα και το κρύο! Αντίθετα, οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης, όπως αυτές από κατοίκους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, δείχνουν πως η κοινωνία αντιστέκεται στον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν όχι οι πρόσφυγες αλλά η πολιτική των φραχτών.

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στα Λιοντάρια.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από ΕΕ, κυβέρνηση. Όχι στην ενίσχυση των ελληνικών συνόρων με ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής. Απρόσκοπτη είσοδος των προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα. Κατάργηση των συνθηκών του Δουβλίνου, της Frontex και του Ευρωστρατού.

Λεφτά για στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, μετακίνηση των προσφύγων. Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες. Μέριμνα για την επανένωση οικογενειών, για την παροχή ασύλου και την ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Χαρτιά για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξω οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί από τη Μέση Ανατολή. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις, όχι στη συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό και στη διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρα και εξοπλισμού για επεμβάσεις σε άλλες χώρες.

Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *